Praktijkondersteuner Huisarts

In onze praktijk zijn gekwalificeerde praktijkondersteuners aanwezig.

De praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner houdt spreekuren voor chronische aandoeningen, zoals diabetes, COPD en astma, hart- en vaatziekten, en ze draagt zorg voor de kwetsbare ouderen of geeft begeleiding bij stoppen met roken. De praktijkverpleegkundige plant haar eigen spreekuur, of er wordt op verzoek van de huisarts een afspraak bij haar ingepland.

Op maandag, dinsdagochtend en donderdag  werkt Lianne Rikhof. Zij is long- en diabetesverpleegkundige en heeft daarnaast de opleiding Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk gevolgd. Zij regelt de chronische zorg rondom de diabetes- en longpatienten, en coördineert de zorg voor de kwetsbare ouderen. 

Sophie Wienk werkt op donderdag en vrijdag als praktijkondersteuner in onze praktijk. Zij is afgestudeerd als Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk en verpleegkundige, en houdt zich bezig met de preventiespreekuren voor hart- en vaatziekten en diabetes.

Aukje van Gurp werkt als praktijkondersteuner GGZ in onze praktijk. Op verzoek van de huisarts ziet zij patiënten met psychische problemen en wordt zij ingeschakeld bij psychische problemen bij de kwetsbare oudere. Aukje is de gehele woensdag in de praktijk aanwezig. 

E-mail-consult
Voor niet-acute vragen over medicatie en/of dagcurves bestaat de mogelijkheid om via deze site een e-mail te sturen naar de praktijkondersteuner. Deze e-mail wordt binnen 5 werkdagen beantwoord. Het is belangrijk om dringende vragen altijd telefonisch te stellen.
E-consult praktijkondersteuner